Stalnoradjajuce jagode Hummi Meraldo

Hummi Merlado je stalnorađajuća jagoda.   U godini sadnje daje obilne plodove. Njeni plodovi su krupni , slatki, aromaticni, tamnocrveni plodovi i mogu se brati do mraza. Dodajte tome prelep, grmoliki rast, tamnozeleno lišće i sneđno belo cveće! Savršen je izbor kada se sadi u visećim saksijama.

Sadnice Jagode Hummi porucite na 0692180500 po ceni od 200 rsd po sadnici. Sadnice su u casama i možete ih saditi tokom cele godine.

Sadnja – nega

Jagoda je višegodišnje bobicasto voće koje prezimljuje uz pravilnu negu i daje rodove do 3 godine. Nakon toga gubi svoju produktivnost i pozeljno je da da se ponovo posadi u bašti ili saksijama i obezbedite joj suncanu lokaciju. Pre sadnje vredi pomešati trest sa zemljom za saksije koju koristite, da obezbedite PH vrednost oko 6 i što je moguće manji sadržaj soli. Nemojte koristiti organsko đubrivo ili svež kompost i izbegavajte prekomerno djubrenje azotom.  Oni daju puno lišća, a manje plodova.  Koristite djubrivo sa viškom kaliuma i fosfora , koje je posebno za bobicasto voće i to uvek nakon berbe, a ne u proleće.  Ako gajite jagode na balkonu ili terasi koristite visokokvalitetno zemljište za saksije. Koristite dugotrajno djubrivo i nedeljni hranljivi rastvor preporucen za cvetne biljke , najbolje sa djubrivima sa viskom kalijuma i fosfora. Može se tretirati zajedno sa drugim rascvetalim biljkama.   Uklonite izdanke ili ostavite nekoliko njih da ne oduzimaju snagu biljkama.

Постави коментар

Направите бесплатно веб-место или блог на WordPress.com..

Горе ↑

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни